- (+48) 509 245 095
- biuro@oliwavero.pl
- Pon-Pt od 8:00 do 16:00
Oliwy smakowe to nic innego jak najwyższej jakości oliwa z oliwek extra vergine z dodatkiem wyjątkowego smaku owoców, ziół, papryczek chili, czosnku lub trufli. Ten smak z pewnością doda charakteru najróżniejszym potrawom. Możliwość zastosowania takich oliw w kuchni ogranicza tylko wyobraźnia 🙂
Oliwy cytrusowe oraz chilli produkuje się tłocząc owoce lub papryczki razem z oliwkami! W ten sposób powstaje spójny, aromatyczny płyn, który posiada fenomenalne walory smakowe oraz długi termin przydatności do spożycia.
Oliwy ziołowe, czosnkową oraz truflową produkuje się poprzez dodanie ekstraktu do oliwy extra vergine.
Dostępne są w butelkach o pojemnościach 250 i 500 ml.
Aromatyzowana oliwa z oliwek o smaku bazylii.
Oliwa idealna do dań z makaronem, sosów i dressingów, sałat, grzanek, warzyw i mięs.
Tłoczona: październik/listopad 2019 r.
Data ważności: marzec 2022 r.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i źródeł ciepła, oraz zamykać po użyciu aby zachować niezmienny aromat.
Powstaje poprzez tłoczenie oliwek razem z czerwonymi papryczkami chilli, co nadaje oliwie czerwonawą barwę.
Skład: 80% oliwki; 20 % chilli.
Odrobina pikanterii? Czemu nie? Jednoczesne tłoczenie papryczek chili i oliwek sprawia, że powstała oliwa ma spójną konsystencję i jest pełna aromatu. Oliwy smakowe wspaniale wzbogacają smak potraw. Można nimi doprawiać rozmaite dania, stosować do sosów, risotto, maronów, wykańczać dania mięsne, rybne czy warzywne. Idealnie nadają się do stosowania na grzanki, do różnorodnych sałat, dressingów, lub zwyczajnie do chleba.
Tłoczona: październik/listopad 2019 r.
Data ważności: 2022 r.marzec
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i źródeł ciepła, oraz zamykać po użyciu aby zachować niezmienny aromat.
Powstaje poprzez tłoczenie oliwek razem z owocami cytryn.
Skład: 80% oliwki; 20 % cytryny.
Jednoczesne tłoczenie owoców i oliwek sprawia, że powstała oliwa ma spójną konsystencję i jest pełna aromatu. Oliwy smakowe wspaniale wzbogacają smak potraw. Można nimi doprawiać rozmaite dania, stosować do sosów, risotto, maronów, wykańczać dania mięsne, rybne czy warzywne. Idealnie nadają się do stosowania na grzanki, do różnorodnych sałat, dressingów, lub zwyczajnie do chleba.
Tłoczona: październik/listopad 2019 r.
Data ważności: marzec 2022 r.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i źródeł ciepła, oraz zamykać po użyciu aby zachować niezmienny aromat.
Oliwa extravergine z dodatkiem ekstraktu z czosnku.
Oliwy smakowe wspaniale wzbogacają smak potraw. Można nimi doprawiać rozmaite dania, stosować do sosów, risotto, maronów, wykańczać dania mięsne, rybne czy warzywne. Idealnie nadają się do stosowania na grzanki, do różnorodnych sałat, dressingów, lub zwyczajnie do chleba.
Tłoczona: październik/listopad 2019 r.
Data ważności: marzec 2022 r.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i źródeł ciepła, oraz zamykać po użyciu aby zachować niezmienny aromat.
Powstaje poprzez tłoczenie oliwek razem z owocami pomarańczy.
Skład: 80% oliwki; 20 % pomarańcze.
Jednoczesne tłoczenie owoców i oliwek sprawia, że powstała oliwa ma spójną konsystencję i jest pełna aromatu. Oliwy smakowe wspaniale wzbogacają smak potraw. Można nimi doprawiać rozmaite dania, stosować do sosów, risotto, maronów, wykańczać dania mięsne, rybne czy warzywne. Idealnie nadają się do stosowania na grzanki, do różnorodnych sałat, dressingów, lub zwyczajnie do chleba. Ta oliwa używana jest także do deserów.
Tłoczona: październik/listopad 2019 r.
Data ważności: marzec 2022 r.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i źródeł ciepła, oraz zamykać po użyciu aby zachować niezmienny aromat.
Oliwa z oliwek extravergine z dodatkiem ekstraktu z rozmarynu.
Oliwa idealna do dań z warzywami, makaronem i ryżem, do wykańczania sosów i dressingów, sałat, grzanek, ryb i mięs. Doda kolorów i fantazji do Waszych potraw!
Tłoczona: październik/listopad 2019 r.
Data ważności: marzec 2022 r.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i źródeł ciepła, oraz zamykać po użyciu aby zachować niezmienny aromat.
Oliwa extravergine z dodatkiem ekstraktu białej trufli.
Oliwy smakowe wspaniale wzbogacają smak potraw. Można nimi doprawiać rozmaite dania, stosować do sosów, risotto, maronów, wykańczać dania mięsne, rybne czy warzywne. Idealnie nadają się do stosowania na grzanki, do różnorodnych sałat, dressingów, lub zwyczajnie do chleba.
Tłoczona: październik/listopad 2019 r.
Data ważności: marzec 2022 r.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i źródeł ciepła, oraz zamykać po użyciu aby zachować niezmienny aromat.
Powstaje poprzez tłoczenie oliwek razem z zielonymi papryczkami chili.
Skład: 80% oliwki; 20 % chili.
Odrobina pikanterii? Czemu nie? Oliwy smakowe wspaniale wzbogacają smak potraw. Można nimi doprawiać rozmaite dania, stosować do sosów, risotto, maronów, wykańczać dania mięsne, rybne czy warzywne. Idealnie nadają się do stosowania na grzanki, do różnorodnych sałat, dressingów, lub zwyczajnie do chleba.
Tłoczona: październik/listopad 2018 r.
Data ważności: grudzień 2020 r.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła i źródeł ciepła, oraz zamykać po użyciu aby zachować niezmienny aromat.
Odwiedzając dowolną witrynę internetową, dla polepszenia jakości usług może ona przechowywać lub pobierać informacje w przeglądarce, głównie w formie plików cookie. Tutaj możesz zarządzać tymi ustawieniami.